Олга Кириленко: Звездите да спрат да хленчат

Олга Куриленко има специална тайна роля в премиерния блокбастър „Черната вдовица“, който вече може да се гледа и в България. Идентичността на нейният маскиран персонаж бе крита до последно и дълго се смяташе, че става въпрос за мъж. Но изненадващо за милиони фенове на комикса под костюма се оказа разкошната украинка Олга.

- Олга, очаровахте феновете си със специална и изненадваща роля в комиксовия блокбастър „Черната вдовица“. Тежък ли беше костюмът на вашия злодейски персонаж във филма?
- Много тежък. И се състоеше от различни пластове – в крайна сметка всяко обличане отнема 30 минути. 

- Това ли е първият изцяло задвижван от жени екшън на мегакорпорацията „Марвел“?
- Мисля, че да. Като жена се почувствах страхотно като видях крайния резултат. Този филм показва как ние може да бъдем готини, силни, сръчни и смели. Много вдъхновяващо. За мен особено удоволствие беше, че ще зарадвам малкото си момче с роля в комиксов филм за супергероини. Моят син е запален по „Човекът паяк“ и има костюм на героя вкъщи. Един път го доведох на снимачната площадка на „Черната вдовица“ без да му казвам кой филм снимаме и кой образ играя аз. Той беше на седмото небе. Показах му се с филмовия костюм и му казах: „Виж, мама е робот!“ После му дадох да носи шлема.

- Вие бяхте една от първите знаменитости с коронавирус в началото на пандемията? Как прекарахте вируса? 

- Чувствах се зле цяла седмица, много уморена и с висока температура. Още тогава призовах всички да се пазят и да приемат ситуацията сериозно. Не отидох в болница, защото не исках да взимам мястото на по-нуждаещите се пациенти, с по-тежки симптоми. Така и не разбрах къде съм хванала вируса, но важното е, че се възстанових и това е зад гърба ми.

- Как ви изглежда Холивуд днес? 
- Холивуд репрезентира една голяма мечта, една приказна в съзнанието на много хора, но за мен това е мястото, на което си изкарвам прехраната със здраво бачкане. На червения килим ние се преструваме играем ролите на приказни герои. Малко е като историята на Пепеляшка. Когато часовникът удари аз отново ставам сива мишка и се прибирам вкъщи. Свалям бляскавата, скъпа рокля и всичко свършва. Това е Холивуд за мен. А и не съм от хората, които се прехласват по червени килими и бляскави приеми.

- Кои са най-важните качества за един мъж във вашите очи?
- Способността да ме разсмее и да ме стимулира интелектуално. Ако един мъж успее да направи това за мен няма да има особено значение как изглежда. Може да е нисък и с голямо шкембе. Лошият характер обаче наистина може да ме отблъсне. Гадният нрав понякога не подлежи на ремонт и реформа.

- Къде ви е по-трудно – в модата или киното?
- Актьорството е много по-трудна и сурова работа от моделството. Да си модел не е особено тежко. В киното е много по-сурово и изискващо. Толкова много подготовка отива за една роля – променяш вида си, изменяш маниерите и акцента си, ставаш съвсем друг човек. Моделството е свързано с много пътуване и това в един момент може да стане изтощаващо. Но сега като се замисля, работата в киното също постоянно ме отвежда на път.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"