Оставиха в ареста "продавач" на деца

Окръжен съд – Бургас остави в ареста мъж, привлечен като обвиняем за трафик на хора. Решението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване. Делото срещу него у нас започва от начало.

Йордан А. транспортирал от град Средец, в съседна Гърция бременна жена. Той я превел през границата с личния си автомобил и я настанил в жилище там. Целта била да продаде бебето и, казаха магистратите. Йордан А. е признат за виновен и му е наложено наказание от 8 години затвор и 40 000 лв. глоба. Присъдата у нас му е наложена задочно. През целия период, докато траела съдебната процедура у нас, Йордан А. се е намирал в Република Гърция, където изтърпявал наказание по присъда на гръцки съд за деяние, предхождащо настоящото, а след това търпял и мерки за ограничение и „задържане под стража“, като обвиняем за започнало в Република Гърция паралелно разследване за деяние, идентично с настоящото.

След като изтърпял затвора в южната ни съседка, Йордан тръгнал да се прибира у нас, но на границата бил задържан от родните власти.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"