Осъдиха по бързата процедура трима нарушители зад волана

Двамата били пияни, третият шофирал без книжка

След одобрено от съда споразумение, по бързо производство на Районна прокуратура – Велико Търново, осъдиха мъж за шофиране след употреба на алкохол. Д.К. се призна за виновен за това, че на 30 май в с. Малки Чифлик управлявал "Фолксваген голф" с концентрация на алкохол в кръвта 1,84 на хиляда. Наказан е с 5 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, глоба от 190 лева и лишаване от право да управлява МПС за срок от 7 месеца.

По бързо производство на Районна прокуратура – Велико Търново и след одобрено от съда споразумение М.В. също се призна за виновен за това, че на 10 май в Полски Тръмбеш шофирал в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство до заплащане на дължима глоба. Осъден е на три месеца условно с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 200 лв.

След споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново Д.Х. се призна за виновен и е осъден за това, че на 23 април в Полски Тръмбеш е бил зад волана на лека кола с концентрация на алкохол в кръвта си 1.60 на хиляда. Осъден е на три месеца условно с 3 г. изпитателен срок , глоба 190 лева и е лишен от право да управлява МПС за 5 месеца.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"