Отварят молове и фитнеси от понеделник (обзор)

Ще бъдат разделени потоците по входовете

Продавачките в търговските центрове ще са с шлемове, клиентите - с маски

Молове и фитнеси отварят от понеделник. На среща с представители на Българската ритейл асоциация премиерът Бойко Борисов предупреди да се спазват всички карантинни изисквания.

Всички клиенти трябва да са с маски в моловете, а продавачките ще са със шлемове. Ясно ще бъдат разделени потоците по входовете и изходите, а охраната ще дава дезинфектанти на всички клиенти в търговските центрове. И в тях, подобно на магазините за хранителни стоки, няма да бъдат допускани струпвания.

“Да се направят посоки на движение, за да не се разминават хората - както направихме с парковете. Ден по ден хората се дисциплинираха да спазват най-важното - социалната дистанция. Моловете имат много изходи и трябва да се осъществи еднопосочно движение, магазините да позволяват влизане на малко хора, да не опипват много стоката, дезинфекция, продавачите да слагат шлемове - а и са по-красиви от маските, отиват и на жените”, изброи Борисов изискванията за моловете.

Любителите на фитнеса и другите тренировки на закрито ще могат да се завърнат в залите, където също няма да се допускат струпвания на спортуващи. Изискването е да се правят дезинфекции след ползването на уредите от всеки клиент.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"