Отмениха волейболната Лига на нациите

Пандемията от коронавирус доведе до отпадането на още едно голямо спортно състезание – Лигата на нациите във волейбола. Международната федерация (ФИВБ) взе решението на ниво Съвет на директорите и се очаква то да бъде одобрено от президиума на централата.

„Отчитайки развиващата се пандемия и трудността за организиране на глобални събития в много от страните, като същевременно се има предвид здравето на участниците, съветът на Лигата на нациите, административният съвет на ФИВБ и организаторите в отделните страни постигнаха съгласие турнирът тази година да бъде отменен – гласи част от официалното изявление. - ФИВБ продължава тясното сътрудничество със страните организатори на следващото издание пред 2021-а, като и Италия, и Китай запазват правото си да са домакини на финалите.“

Летният комерсиален турнир за национални отбори е едно от най-големите глобални спортни състезания, тъй като се провежда едновременно на всичките континенти, а отборите на практика обикалят света в течение на груповата фаза. Тази година надпреварата трябваше да започне на 19 май при жените и 3 дни по-късно при мъжете. Финалите при двата пола бяха дадени съответно на Нанкин (Китай) и Торино (Италия) България пък щеше да е домакин на група 19 от мъжката надпревара, в която родните национали бяха заедно с отборите на Япония, Словения и САЩ.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"