От днес започва онлайн подаване на документи за участие в предварителните приемни изпити на УНСС

От днес до 19 юни е срокът за онлайн подаване на документи за участие в предварителните приемни изпити в Университета за национално и световно стопанство.

Освен онлайн кандидат-студентите могат да подават документи в УНСС и в регионалните бюра в страната. Изпитите са на 22 юни – по география на България, на 23 юни – по история на България и на 24 юни – по български език и литература, съобщават от учебното заведение.

Редовните кандидатстудентски изпити ще бъдат от 2 до 5 юли. Документи за участие в тях ще се подават от 15 до 29 юни.

Кандидат-студентите могат да кандидатстват с оценка от матурата или с предварителни изпити онлайн,или с редовни изпити онлайн или хартиени (ако епидемиологичната обстановка го позволява).

Във връзка с епидемията от COVID-19 и социалната изолация специално за кандидат-студентите УНСС разработи първата по рода си в България иновативна система за провеждане онлайн на кандидатстудентски изпити. Системата, която е съобразена с най-новите дигитални технологии и гарантира пълна сигурност на кандидатстудентската информация, е базирана на изкуствен интелект, пълна автентификация (доказване на самоличността) на кандидат-студентите и криптиране и цифрово подписване на оценките от приемните изпити.

През новата учебна година УНСС ще приеме стотния си юбилеен випуск. Първокурсниците ще се обучават в 37 специалности, редовна форма на обучение, 5 специалности – дистанционно обучение, и 6 специалности с преподаване на английски език.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"