Още един шампионски тандем се раздели

Още един шампионски тандем във фигурното пързаляне се разпадна, но и поредна възпитаничка на треньорката Етери Тутберидзе напусна отбора. Във време на карантина и застой в спорта, двукратната №1 в света за девойки Александра Трусова направи своя избор и вече ще се подготвя при Евгений Плюшченко, два пъти олимпийски шампион. И двете страни потвърдиха за раздялата макар и неофициално, а причините не се споменават.

„На добрите спортисти и специалисти винаги ще им предлагат по-добри условия – написа в профила си Тутберидзе. - Ние никога няма да предложим такива, защото се губи доверието.”

Под ръководството на Етери 15-годишната шампионка стана първата в историята фигуристка, която на състезание изпълни 4-ри четворни скока.

Така Трусова последва съдбата на съотборничките си. Преди това отбора на Тутберидзе, смятана за най-добрата треньорка в света за момента, напуснаха олимпийската шампионка Юлия Липницкая и Евгения Медведева, двукратнат №1 в света. И двете обаче не успяха да постигнат никакви значими успехи след това.

„Монополът на Тутберидзе се руши”, написаха пък в руските медии, които остават разделени относно конфликта. Според някои от тях напускането на Александра е заради „липса на внимание”.

През миналата година групата на Етери напусна и олимпийската шампионка Алина Загитова, която мотивира решението си в „търсене на себе си”.

„Няма търпение да започнем работа със Саша – заяви Евгений Плюшченко. - Имаме високи цели и смятам, че нещата ще тръгнат успешно.”

С Александра си тръгна и треньорът Сергей Розанов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Красимира Станкова

Този уебсайт използва "бисквитки"