Павел Колев: Интересът към "Левски" се увеличи, има две нови предложения от днес

Павел Колев, изпълнителният директор на "Левски", разкри, че въпреки неясното бъдеще на клуба и патовата ситуация, в която се намира в момента, интерес към "сините" не липса. Според шефа на столичния гранд, само от тази сутрин има 2 нови предложения. Става въпрос за български фирми. Една от тях е Жи-Пи-Груп, зад която обаче стои 20-годишният Венцислав Манчовски. В писмо, изпратено до медиите, Манчовски изказва готовност ценните книжа да преминат при него, а той от своя страна да предоставя на клуба 80% от годишните приходи на фирмата си.

Според Колев, смяна на собствеността няма и акциите остават на името на Георги Попов, досегашният собственик на 26-кратните шампиони.

"Фактически, да. Промяна на собствеността няма. Това, което бихме могли да направим, е да се опитаме да разкрешим казуса, защото такъв има. С Божков нямам комуникация, търсих го, но не се чухме. Не съм комуникирал и с Борисов. Акциите са прибрани в касата на клуба и ние не можем да разполагаме с тях. Те се водят собственост на г-н Георги Попов."

Вариантът фалит остава обаче остава на дневен ред пред клуба, но Колев не пожела да коментира темата: "Не мога да коментирам в проценти. Всички варианти са възможни. Аз вече казах, че не само аз, но и цялата администрация и спортно-техническо ръководство, продължаваме да изпълняваме функциите си."

"Не бих искал да влизам в квалификации. За мен "Левски" като клуб със 106-годишна история не заслужава това, което се случва в момента. В момента сме с вързани ръце и кой знае какво не можем да предприемем в момента."

Колев призна, че клубът ще подходи дипломатично при така създалата се ситуация и ще се опита да реализира следващия си ход, но не пожела да разкрие повече подробности.

"Не съм запознат с това, което казва г-н Герджиков. Познавам го от години като един доста компетентен човек в тази материя. Това, което знам от гледна точка на дружеството е, че докато няма вписване в книгата на акционерите, смяна на собствеността няма."

По отношение на потенциални нови спонсори, Колев призна, че интерес има: "Увеличиха се. Само тази сутрин получих още 2 предложения, които обаче нямах възможност да прегледам и да вляза в разгори с тези хора. Не съм прочел внимателно предложенията. И двете са български, едната е голяма. Освен това водим разгори с една чуждестранна фирма, но аз чакам проверка за почтеност, която се прави в чужбина, за да знаем дали трябва да продължим тези разговори, защото "Левски" не може да си позволи да се индентифицира с офшорна компания без да е проверил паричните й потоци."

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"