Пазарджишкият Окръжен съд прати делото за мярката на Лазар Влайков в Районния съд

Пазарджишкият Окръжен съд прати в петък делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Николов Влайков в Районния съд в областния град. Това стана, след като със свое разпореждане окръжният съдия Георги Веселинов прекрати наказателното производство по частно наказателно дело с №661/2017 г., образувано по искане на Окръжна прокуратура-Пазарджик за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на Лазар Влайков.

Същият е привлечен като обвиняем по чл.338 от Наказателния кодекс за предоставяне на личното му огнестрелно оръжие пистолет „Глок” на 6-годишния му племенник Юри Влайков и на други хора, в резултат на което е последвала смъртта на 47-годишния Наско Тонкев от Виноградец. Според съдия Георги Веселинов това престъпление е родово подсъдно на Районен съд – Пазарджик, който бил компетентен да се произнесе по искането за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда.

Предстои насрочване и разглеждане на делото от Красимир Лесенски, съдия в Районен съд – Пазарджик, допълват от Съдебната палата в Пазарджик. Едва след вземане на решение за мярката за неотклонение на обвиняемия Лазар Влайков от Пазарджишкия съд, разследването срещу него  ще бъде поето от Окръжна прокуратура – Пловдив по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"