Пак багери в "Младост", новият кмет го обяви за "саботаж"

Жителите на столичния ж.к. „Младост“ отново излязоха на протест срещу застрояването на междублоковите пространства, след като в една от кварталните градинки се появиха багери.

Това се случва два дни, след като на балотаж за кмет на района беше избрана Десислава Иванчева – една от лидерките на предишните протести, след които беше свален тогавашният кмет.

"От няколко часа блокираме строителната фирма, която се опита да загради зелената площ в карето между 9 ОДЗ, блок 77, блок 71 и блок 70. Работниците се покриха, но багерите стоят. Малко хора бяхме, защото повечето граждани са на работа и строителната фирма нарочно беше избрала този часови пояс за начало на загражденията и копките", обявиха организаторите на протестната акция във "Фейсбук".

Новоизбраният кмет Десислава Иванчева отиде при съгражданите си. Тя определи като "саботаж" изпращането на багерите.

В знак на протест срещу бъдещото застрояване живеещите направиха жива верига, потвърди Иванчева.

"В момента сме тук – вече няколко часа сме. Това за мене е саботаж. Това е демонстрация или вид провокация, което е против гражданите на "Младост", заяви Иванчева по БНР.

"30 000 са ме подкрепили и са подкрепили не мен, а идеята за "Зелена Младост" и против презастрояването, което се извършва в "Младост". Това е против гражданите, които са се разписали – 17 000 допълнително в референдума, който провеждаме на местно ниво против застрояването на "Младост". Нямам думи", добави кметът, която обеща спешни проверки в общината..

Тази вечер в 18 часа недоволни жители на столичния квартал отново се събират на протест.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"