Подготвено е 72-часово задържане за стрелялия срещу полицаи в село Орешник

Районната прокуратура в Тополовград е подготвила 72-часово задържане срещу жителя на село Орешник Иван Пачелиев /35 г./, който се барикадира в къщата си и стреля по полицаи при опита да му бъде връчена призовка. Това съобщи държавният обвинител Христо Джонджоров. Мярката ще бъде приложена след изтичането на 24-часовото полицейско задържане, уточни той.

По-рано стана ясно, че срещу Пачелиев, по прякор Димончето, бе образувано дело за хулиганство при условията на съпротива на орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред.

Все още продължават процесуално - следствените действия - огледи, претърсване и изземване, уточни прокурорът Джонджоров. По негови думи след приключването им могат евентуално да бъдат повдигнати и нови обвинения. Мерките са били продиктувани след подозрения на разследващите за незаконни оръжия и взривни вещества.

Пачелиев бе задържан снощи след 18.30 часа при масирана полицейска операция с участието на около 80 души, включващи и специализираните звена "Кобра" и СОБТ. Тя се е наложила заради обстоятелството, че неподчинилият се е служел 5 години във Френския чуждестранен легион и е бил добре обучен да си служи с оръжие.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"