Полицията в Русе за убийството на Виктория Маринова: Проверяваме криминалния контингент и търсим свидетели

Все още няма задържан за тежкото престъпление

Второ денонощие продължава разследването на жестокото убийство на 30-годишната Виктория Маринова, административен директор и водеща в русенската телевизия ТВН.

В Русе са вече вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров, пише rusemedia.com.

Ето какво заяви старши комисар Теодор Атанасов, директор на ОД на МВР - Русе:

„Продължава активната работа под ръководството на Окръжна прокуратура - Русе, от служители на ГД Национална полиция и служители на областна дирекция - Русе, по отношение разкриване на това тежко престъпление. Проверяват се всички вероятни версии, работи се по всички посоки.

Към момента проверяваме активно криминалния контингент, за който имаме данни, че е склонен към извършването на тоя тип престъпления. Продължава работата по установяване на лица, които биха били евентуални свидетели в хода на разследването, проверява се видеонаблюдението на града, с оглед установяване факти и обстоятелства, които биха ни помогнали за един успешен край. Проверяват се много лица и евентуална тяхна съпричастност към извършеното престъпление, но към момента задържано лице няма. Активно се работи по всички вероятни версии, телефонът не е намерен, но се прави всичко необходимо в тая връзка. Извършват се проверки за евентуални пациенти на Центъра за психично здраве, които са склонни на такава агресия, проверките продължават“.

Довечера от 18.30 часа е организирано бдение за Виктория пред Паметника на свободата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"