Почина 80-годишен мъж, заразен с коронавирус в Търново

Медицинско лице е третият с установен COVID-19 в Севлиево

80-годишен мъж, заразен с коронавирус, настанен за лечение в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" - Велико Търново, е починал във вторник. Пациентът е бил хоспитализиран на 12 април с перитонит, страдал е и от артериална хипертоноия, неисулинозависим диабет и е бил в състояние след прекаран мозъчен инсулт.

Към 13:30 часа на 5 май във Великотърновска област карантинирани лица са 882, а с изтекла карантина са 2434 души.

Диагностицирани с коронавирус COVID–19 са 23 лица, излекувани са 4 човека, в домашна изолация за 28 дни са 9 лица, хоспитализирани са 8 заболели, а са починали двама.

Медицинско лице е третият заразен с COVID-19 в Севлиево. От всички тествани лекари и медицински сестри в Инфекциозното отделение на МБАЛ “Д-р Стойчо Христов”, които са били контактни с болния, който се лекува в лечебното заведение, има една положителна проба. Това съобщи директорът на болницата д-р Пламен Цеков.

“Взети са всички мерки за неразпространение на заразата в лечебното заведение. Колегата ни се чувства добре и е под наблюдение в дома си. Под карантина е, заедно с близките си”, уточни д-р Цеков.

Другите два случая са в стабилно състояние. „Настаненият в болницата 61-годишен мъж диша самостоятелно, лекуваме го по утвърдения протокол и се надяваме да не се стига до усложнения”, добави още д-р Цеков. Съпругата на пациента спазва карантина в домашни условия и не е развила към този момент симптоми.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"