По случая с убийството на Виктория Маринова полиция и прокуратура работят вече 24 часа непрекъснато

Все още няма официална информация дали жертвата е била изнасилена

По случая с убийството на Виктория Маринова полиция и прокуратура работи вече 24 часа непрекъснато.

Това стана ясно днес на брифинг в сградата на ОД на МВР с участието на окръжния прокурор Георги Георгиев, зам. директорът комисар Илиян Енчев и шефът на криминалистите в Русе комисар Кожухаров.

В 14:24 часа вчера е подаден сигнал на тел. 112, че в района на тенис кортовете, на километър 492 на р. Дунав е намерен труп.

Първоначално са забелязани следи от кръв, след това безжични слушалки, ластик за коса, розова маратонка и в храстите е забелязан труп на жена.

Според експертизата до момента смъртта е настъпила вследствие от удари по главата и задушаване. На този етап разследващите се въздържаха официално да кажат дали е била изнасилена.

Сред липсващите вещи при извършеният първоначален и допълнителен оглед е установено, че няма ключът на личния и автомобил, който е бил в близост до престъплението,очила, мобилният телефон и част от дрехите.

Разпознаването на жертвата е станало малко по-късно, тъй като у нея не са били намерени лични документи и мобилният и телефон.

В разследването са включени екип от Главна дирекция Национална полиция /криминален отдел/, а вещи на жертвата са изплатени за анализ в Националния институт по криминалистика.

Работи се по всички възможни версии убийството да е извършено случайно, планирано, включително и заради работата й, което обаче с счита за по-малко вероятно.

Според нейни познати, Виктория е тренирала и е смятала да участва в маратона днес при Сребърна. Затова е тренирала и подготвяла участието си. Преди да отиде да бяга, тя е била на кафе с приятели в заведение в района на Парка на младежта.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"