ПП"Възраждане " дарява субсидията на фондации

Единствената партия извън парламента ПП"Възраждане", спечелила полагащата й се по закон субсидия за изборни резултати над 1 %, ще я дари на фондации. Това обяви за "Труд" нейният учредител и председател Костадин Костадинов от Варна.

За 37 881 гласа "Възраждане" трябва да вземе 416 691 лева, а за четири години общата сума е 1 666 764 лв.

"Годишната субсидия ще я дарим на фондация "Българска памет" на д-р Милен Врабевски и на "Искам бебе", които вършат работата на държавата за запазване на родовата памет и национално самосъзнание и дават своя принос срещу демографската катастрофа. Останалите пари смятам да не ги получа, защото силно се надявам да спре поредното престъпно управление на България", каза Костадинов. Неговата партия подкрепи националния референдум за 1 лев държавна субсидия на глас и още в старта на предизборната кампания обеща, че няма да се възползва от полагащите се пари по закон.

"Време е българският народ да гледа не какво му се обещава, а какво реално се върши.Време е за Възраждане!" коментира след изборите партийният лидер.

ПП"Възраждане" получи подкрепата на 2.1% от българските граждани извън граница и на 1.1% в страната.

Костадин Костадинов е бивш активист на ВМРО, бивш шеф на Добричкия музей и общински съветник от Варна. Той отнесе юмрука в лицето си от аптечния бос Веселин Марешки, срещу когото се води дело за рекет и побой. Лидерът на "Възраждане" се опита да защити собственика на варненска пицария преди две години при скандал за имота , но получи кроше и лека телесна повреда.

Костадинов стана известен с учебника си по родинознание,който раздаде безплатно в страната и зад граница.Помагалото за деца от 1 до 4 клас беше написано на достъпен език по стари исторически книги и учебници преди 9 септември 1944 г. и без нито една чуждица.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Кръстина Маринова, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"