Предават на съд джигит-рецидивист, шофирал дрогиран с кокаин

Районна прокуратура – Благоевград е предала на съд обвиняемия Н.К. (на 49 години), за шофиране под въздействието на наркотици.

Мъжът е правоспособен водач, многократно санкциониран по административен ред за нарушения на Закона за движението по пътищата.

Около 10 ч. на 29 април 2020г., след употреба на наркотично вещество, той предприел управление на лек автомобил м. „Порше Кайен“ в Благоевград. Колата му била спряна за проверка от автоконтрольори, които го тествали за употреба на алкохол и наркотици. Пробата на едно от техническите средства отчела положителен резултат за употреба на кокаин. Бил му съставен акт за установяване на административно нарушение, който мъжът подписал без възражения. На основание заповед за прилагане на принудителна административна мярка, временно му било отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство.

Употребата на кокаин значително повлиява концентрацията и движенията на водача. Управлявайки МПС под въздействие на наркотика, обвиняемият поставил под риск живота и здравето на всички участници в движението.

Предстои наказателното производство срещу Н.К., който има предходно осъждане, да продължи в съда.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"