Председателят на общинския съвет в Благоевград: Изборите за нов кмет ще са около 28 юни

Oбщинската избирателна комисия в Благоевград прекрати предсрочно пълномощията на кмета на града Румен Томов. Причината да се стигне до предсрочно прекратяване пълномощията на кмета на Благоевград, е че той е пропуснал в законовия срок след избирането му да прехвърли фирмата си, и да се заличи от регистъра като търговец. Томов определи решението като чисто политическо.

Представителите на ОИК трябва да изпратят решението си до общинския съвет в Благоевград, за да се вземе решение какво се случва с управлението на общината.

Андон Тодоров, председател на общинския съвет каза пред БНТ, че още утре ще бъде свикана сесия на общинския съвет. Днес към 12 часа е свикан и председателски съвет. Общината разполага с четирима зам.-кмета. Един от тях ще бъде предложен на гласуване.

По негови прогнози изборите за нов кмет ще са около 28 юни. Все пак отбеляза, че става въпрос за частични избори. На тях може да се кандидатират всички, участвали на предишните избори. Те не трябва да събират подписи за регистрация. Могат да се включат и нови кандидати. 25 дни преди изборите ще се обявят кандидатите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"