Премиерът Борисов: Перник получава още утре 30 млн. за решаване на водната криза

Община Перник ще получи на 31 декември 30 млн. лева, за да се справи с ВиК кризата, оставила близо 100 000 души без нормален достъп до питейна вода. Това стана ясно след извънредното заседание на Министерския съвет.

По-рано миньорският град получи още над 4 млн. лв. "Стават към 35 млн. дотук. Планът ми е даден от кмета - включва довеждане на вода, нов магистрален водопровод, ремонт на пречиствателните станции, ремонт на ВиК в града", обясни премиерът Бойко Борисов.

По думите му машините и бригадите ще работят и в навечерието на новата година.

Догодина Перник ще реализира и цялостен воден проект за 120 млн. лв., след който ще има чисто нови пречиствателни станции и довеждащи водопроводи и нова ВиК мрежа. "Това не е правено през последните 70 години", отбеляза кметът Станислав Владимиров.

МВР започва проверки във всички ВиК дружества в страната, съобщи Борисов. По думите му първата "реализация" в тази връзка е в Плевен. Премиерът обаче не даде повече подробности.

На рождения ми ден перничани получиха най-големия подарък - да имат достъп до качествена питейна вода. Това каза кметът на Перник Станислав Владимиров на брифинга .

„С днешните отпуснати средства за Перник и предстоящия воден проект, който ще стартира в началото на следващата година, реално ние ще осигурим чисто нови пречиствателни станции и чисто нови довеждащи водопроводи и цялостната промяна, цялостната водопроводна и канализационна мрежа на Перник – това нещо не е правено през последните 70 години, може би няма да бъде направено и следващите 60. Ще го направим в кратки срокове така, че в следващите месеци всичкото това нещо ще бъде в полза на нашата община“, допълни още той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"