Прокуратурата повдигна обвинение на Тома Белев

Прокуратурата е повдигнала обвинение на кандидата за общински съветник от "Демократична България" Тома Белев - това се вижда от коментар на "еколога" във фейсбук.

В публикация, в която се споменава Белев и предположението, че той скоро ще стане обвиняем, "природозащитникът" пише - "Всъщност днес ми го повдигнаха".

"Труд" припомня, че Централната избирателна комисия даде разрешение Тома Белев да бъде разследван заради поста в социалната мрежа - "най-евтино са пътували евреите в конските вагони - напълно безплатно".

От полицейски източници "Труд" научи, че Белев не е бил открит повече от седмица от органите на реда на адреса, на който е регистриран.

Дори се стигнало да бъдат уведомени граничните пропускателни пунктове да следят за "еколога".

Подигравката на Белев как евреите са возени безплатно в конски вагони по време на Втората световна война към лагерите на смърта е наказуема с от 1 до 4 ри години затвор.

Миналата седмиица лидерите на "Демократична България" Христо Иванов и Атанас Атанасов се опитаха да го оневинят пред еврейската общност на среща с организацията "Шалом". Но самият Белев нямаше достойнството да отиде и да се извини лично. Дори му трябваха няколко дни и под натиска на хора във фейсбук да скалъпи нещо като оправдание и да го публикува в мрежата. Но написаното бе толкова неискрено, че звучеше по-обидно и от подигравката с Холокоста.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"