Прокуратурата разследва инцидента в завод "Арсенал"

Районна прокуратура – Казанлък наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесни повреди поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, източник на повишена опасност – престъпление по чл. 134 ал. 1 т.2 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Днес, 14 май 2020 г., в 11,15 часа, е подаден сигнал на тел. 112 за възникнал производствен инцидент в завод „Арсенал“ АД, гр. Казанлък, обл. Стара Загора. Установено е, че в цех 130 на завод 3 – „Арсенал“ АД, двама работници, на 50 г. и на 41 г., зареждали смесител с димна смес. След като затворили машината, те напуснали помещението, като се преместили в съседно, откъдето чрез командно устройство стартирали работата на смесителя. След разбъркване на димната смес, от смесителя започнал да излиза дим, като при полученото налягане, люкът - капак на машината се напукал и изхвърчал. При настъпилата авария е паднала част от покривната конструкция на цеха, разрушени са прозорци, счупени стъкла. Двамата работници са пострадали от падналите отломки. Единият от тях е с наранявания на двата пръста на ръката, а другия на крака. Те са прегледани на място от лекарски екипи, няма опасност за живота им.

По досъдебното производство се извършват процесуално – следствени действия - оглед на местопроизшествие, в който участват специалисти - технически помощници, разпитват се свидетели и др. В хода на разследването ще се установи причината за настъпване на инцидента, причинените телесната повреди на пострадалите лица и нанесените материални щети. Законовият срок за приключване на разследването е двумесечен.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"