Прокуратурата разследва нов случай на замърсяване на р. Осъм

Районната прокуратура в Плевен се самосезира за нов случай на замърсяване на река Осъм. Разследва се източникът на замърсяване на водите при село Черковица, предаде БНР.

Евентуално замърсяване на водите на реката в района на селото е обект на образуваното досъдебно производство.

В хода на предстоящите процесуално-следствени действия ще се събират доказателства за степента на замърсеност на водите на р. Осъм и представлява ли реката опасност за хора или животни и растения, както и годна ли е водата за използване за битови, здравни, земеделски и други стопански цели. Ще се установява източникът на наблюдаваното оцветяване на водите на реката и зали е на лице причинно-следствена връзка между него и дейността на намиращото се в близост предприятие за производство на домакинска и тоалетна хартия.

От прокуратурата припомнят, че през изтеклата година е факт и друго досъдебно производство със същия предмет - предходно оцветяване в същия район. Тогава при проведените процесуално-следствени действия обаче не са били събрани годни доказателства за наличието на замърсяване на реката и наказателното производство е било прекратено.

Разследването по новообразуваното досъдебно производство продължава.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"