Румяна Арнаудова: Назначени са 5 експертизи за трагедията във Виноградец, нито една не е готова още

Все още не е готова нито една от назначените 5 експертизи за убийството в село Виноградец, каза на пресконференция в Пазарджик говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Около 11 часа днес Лазар Влайков се е явил, след като е бил призован от разследващите за повдигане на обвинение по чл. 338 ал. 3 от Наказателния кодекс. Арнаудова уточни, че по този текст от закона се предвижда наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода.

"Влайков не е взел необходимите мерки за сигурност при държане на огнестрелно оръжие, в резултат на което е причинена смърт на едно лице. Това на практика е непредумишлено убийство", уточни Арнаудова. Тя каза също, че от назначените 5 експертизи по случая, нито една не е готова. Тя уточни, че случилото се е след употреба на алкохол от страна на Лазар Влайков: "Установеното количество е 0,76 промила. Освен това е установено, че оръжието не само е носено след употреба на алкохол, но и използвано. Извършен е и тест за употреба на наркотични вещество, който е отрицателен."

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за начина на настъпване на смъртта на 47-годишния мъж. "Назначени са и експертизи в НИКК - дали има и какви барутни частици по ръцете на Лазар Влайков, на починалия и на детето. Назначена е и биологична и ДНК-експертиза в частна лаборатория, като имаме уверението, че резултатите ще са готови в най-кратък срок", коментира Арнаудова.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"