Ръката на убиеца - детска или мъжка

Прокуратурата проверява дали общинарят от Септември е звънял за съвети на свой приятел магистрат

Детска или мъжка е ръката, произвела смъртоносен изстрел в пазарджишкото село Виноградец. Четвърти ден криминалистите нямат отговор.

Открити са барутни частици от натривките, взети от 6-годишния Юри В. Със сигурност детето е държало пистолета “Глок”, с който бе застрелян 47-годишния собственик на ресторант “Градина” Наско Тонкев. Засега обаче не може категорично да се каже дали детето е натиснало спусъкът, тъй като още не е готова балистичната експертиза, която да изясни траекторията на смъртоносния куршум.

Не е изоставена и не е отпаднала напълно и другата версия - за прикриване на престъпление, извършено от собственика на пистолета – председателят на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков. В събота чичото на детето бе освободен от полицейския арест. Засега той няма повдигнато обвинение дори само за това ,че е дал оръжието си на малкия Юри. Същият ден от партия ГЕРБ изключиха за пореден път Влайков, а от Изпълнителната комисия обявиха, че снемат политическото си доверие и го призоваха незабавно да напусне местния парламент в Септември.

Вчера наблюдаващият случая прокурор е внесъл в Окръжния съд-Пазарджик искане за предоставяне на разпечатка на телефонните разговори на Лазар Влайков във фаталната нощ на 31 август срещу 1 септември. Така ще се докаже дали наистина е имало нерегламентирани разговори между Влайков и магистрата от Районна прокуратурата–Пазарджик Иван Кацаров. Близките на Тонкев твърдят, че малко след убийството Влайков се е обаждал за съвети на прокурора. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"