Супермоделът Кендъл Дженър призна, че има паник атаки

Американската риалити звезда и модел Кендъл Дженър, част от клана Кардашниян, рядко споделя в публичното пространство подробности за личния си живот. Но сега направи изключение и в интервю за Good Morning America разказа личната си история с паник атаките и психичното си здраве по време на пандемията. 
Моделът си партнира с дизайнера Кенет Коул, за да повиши осведомеността за Коалицията за психично здраве и говори с него в сутрешното предаване за хроничното безпокойство.

На въпроса „кога разбира за пристъпите на тревожност”, Дженър отговаря: „Бях наистина, наистина много млада – чувствах, че не мога да дишам и се обръщах към майка си с думите: „Мамо, чувствам се сякаш не мога да дишам. Нещо не е наред." И тя, разбира се, ме заведе при куп лекари, за да се увери, че съм физически добре. Никой никога не ми каза, че страдам от тревожност. Може би преди три, четири години тази тревожност се върна с пълна сила и започнах да получавам панически атаки.

Тя обяснява, че сега, "в дните, в които нямам толкова много време, съм склонна да се тревожа. И за да се успокоя, обикновено чета книга или медитирам."
Борбата на Дженър с тревожността и паническите атаки я карат да пропусне седмицата на модата през предишни сезони. Във видео през 2019 г. Дженър заявява, че е на прага на паническа атака, а сестра й Кайли Дженър й помага да се разсее.
Кендъл завладява модата още на 13-годишна възраст. В момента според списание "Forbs" Дженър е най-високо платеният модел. Жизел Бюндхен притежаваше тази титла 15 години.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"