С електронни удостоверения за завършено предучилищно образование

Приемът за първи клас във Варна започва на 2 юни

Електронната система за прием в първи клас в общинските училища във Варна ще бъде отворена на 2 юни от 10 ч, съобщиха от общинската дирекция "Образование и младежки дейности".

До 8 юни родителите ще трябва да подадат заявления, като редакции и отказ на вече регистрирани документи ще са възможни до 23,59 ч на същата дата. Първото класиране ще бъде обявено на 11 юни. Срокът за записване ще е 5-дневен, а следващата класация ще е на 19 юни. Тъй като училищата и детските градини са затворени, удостоверенията за завършено предучилищно образование на бъдещите първолаци ще бъдат изпратени по електронен път на родителите им. При записване ще е нужно те да покажат копие от документа. Ако детето не фигурира в базата данни, няма да се изисква представяне на справка за адресна регистрация и уседналост, които са водещите критерии за класиране в първи клас.

Родителят ще декларира данните, които после ще се проверяват по служебен ред. Ако е излъгал, детето му ще загуби мястото си, предупредиха от дирекцията. На сайта https://school.is-vn.bg оттам са публикували подробна информация и съвети за електронния прием.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"