Трети случай на коронавирус в Италия

В Китай жертвите станаха 636

Италиански гражданин е дал в четвъртък положителна проба за новия бързо разпространяващ се коронавирус, съобщи говорител на италианското министерство на здравеопазването, цитиран от Ройтерс.

Това е третият потвърден случай в страната, след като двама китайски туристи дадоха положителни проби миналата седмица.

Мъжът е бил един от 56 души, репатрирани миналата седмица от китайския град Ухан, епицентър на разпространението на заболяването.

Междувременно смъртните случаи от коронавируса в Китай достигнаха до 636, след като в четвъртък бяха регистрирани още 73 починали от заболяването, съобщи днес националната здравна комисия на страната.

В цял Китай са били установени 3143 нови заразени, с което общият брой на заразените в страната достига до 31 161.

В четвъртък Великобритания, Германия и Италия съобщиха за нови случаи, с които общият брой на потвърдените носители на вируса в Европа достигна до 31, съобщи Асошиейтед прес.

Тази сутрин министерството на здравеопазването на Япония съобщи, че пневмония, причинена от новия коронавирус, е открита при още 41 пътници на круизния кораб "Даймънд Принсес", който от 3 февруари се намира край пристанището Йокохама, съобщи ТАСС. Общият брой на потвърдените случаи на кораба е 61.

Пентагонът ще предостави на американското министерство на здравеопазването 11 военни бази в близост до основни летища, в които пътници ще бъдат поставяни при нужда под карантина.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"