Три обвинения за джигита, който прекоси пешеходната зона на Бургас с над 100 км/ч

Градът се се размина с голяма трагедия

Джигитът, който прекоси пешеходната зона на Бургас с бясна скорост с беемвето си и се заби в дървена конструкция пред паметника "Альоша", застава пред съда в понеделник. Магистратите ще гледат мярката му за неотклонение и ще решават дали да остане зад решетките.

От прокуратурата съобщиха, че са му предявени три обвинения: за нанесени имуществени вреди, за хулиганство и за фалшиви регистрационни табели на автомобила му.

Бургас се размина с голяма трагедия в петък вечер, когато полицаи подгонили беемвето, чийто водач отказал да спре за проверка. Сливналията, който е криминално проявен, не само че не им се подчинил, но натиснал газта и с бясна скорост преминал по двете главни пешеходни зони в морския град- ул. "Богориди" и "Александровска".

Наоколо било пълно с хора, минувачите отскачали в последния момент, повечето с писъци бягали да се крият в заслоните на близките сгради. В крайна сметка беемвето се блъснало в дървена конструкция до паметника "Альоша".

Заедно с 39 годишния джигит, в колата бил и негов авер от Бургас, също криминално проявен. Двамата не били нито пияни, нито надрусани, показала проверката с дрегер. Оказало се обаче, че регистрационните табели на колата са от друго превозно средство.

Съдът ще решава и за ареста на сина на бизнесмен, който с джипа си „Мерцедес G“, осурка шест коли. 22 годишното момче е неправоспособен водач с отнета книжка, а след допускане на пътния инцидент избягал от местопроизшествието, а когато бил заловен отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"