Фандъкова за багерите в "Младост": Безпардонно и недопустимо

Kметът на София Йорданка Фандъкова изрази недоволството си от започването на поредния строеж, който разбуни духовете в столичния район "Младост".

По-рано днес жители на квартала обявиха, че излизат на протест, след като в една от градинките навлязоха багери. Новоизбраният кмет Десислава Иванчева отиде при съгражданите си. Тя определи като „саботаж“ изпращането на багерите.

"Започването на строителство при бл. 70 в „Младост 1“ в момент, в който имаме новоизбран кмет, който обаче още не е встъпил в длъжност, е безпардонно и недопустимо", написа Йорданка Фандъкова в социалната мрежа "Фейсбук".

"Поставянето на строителна ограда точно в този момент е на първо място провокация към гражданите, които показаха своята активна позиция в последните месеци. На второ място, това е провокация както към избрания кмет, така и към започналата от мен ревизия на строителните разрешителни", казва Фандъкова.

"След началото на протестите с главния архитект взехме решение да спрем всички искания за издаване на нови строителни разрешителни от собственици на частни имоти. След встъпване в длъжност на новия кмет г-жа Десислава Иванчева ще й предоставим цялата информация, за да бъдат проведени обществени обсъждания в района", пише още Фандъкова.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"