Фермер срути кошара, уби 150 овце, крави и бивол

Жител на балканско село в област Монтана разрушил неволно при стопански дейности фермата си, пълна с животни. Падналите покрив и стени са премазали над 150 добичета, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал в почивните дни в село Горна Ковачица, община Чипровци. Иво А., който отглеждал стадо с 320 овце и 20 крави в събота почиствал с бобкат /малък багер/ двора и оборите в него. Без да иска обаче мъжът ударил една от носещите колони. В неделя вечерта сградата рухнала.

Стоварилите се стени и покрив- около 600 кв. м. затрупали животните в оборите. На мястото към 20.08 часа спешно пристигнали два екипа спасители от сектор „Специализирани оперативни дейности“ в Монтана и започнали да разчистват развалините.

Голямата част от животните обаче вече били издъхнали. От руините спасителите измъкнали труповете на 150 овце, три крави и един бивол. Останалите животни са спасени. „Иво не е местен. Преди няколко години дойде, купи имот и направи ферма. Много труд хвърли. Голямо нещастие го застигна. Жалко и за животните, и за стопаните. Загубите са големи!”, коментираха в селото.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"