Шампионката Ивет Горанова: Златото бе съвсем реално

Бях готова да взема златото и то бе съвсем реално за мен – призна каратистката Ивет Горанова, която донесе трета титла за България от европейските игри в Минск.

На летище София шампионката бе посрещната със ... сладолед от съотборничката си Александра Стублева. А Горанова разкри, че винаги похапва от сладкото изкушение след тежко състезание и сваляне на килограми.

„За мача с украинката Анжелика Терлюга специално се подготвях, знаех слабите й места – продължи Ивет, която е трета от световно и европейско първенство. - Имахме тактика и тя сработи. Всъщност срещите ми с нея бяха най-лесни. Тя е най-добрата, а пък аз няма какво да губя.“

Ивет победи на финала лидерката в световната ранглиста Терлюга с 4:3, а преди това спечели и в предварителната група с 8:0, така балансът между двете 4:1 победи в полза на българката.

„Единствената ми загуба срещу нея е на турнира в Шанхай миналата година – допълни Горанова. - Оттогава не ми говори – като се засечем в залата ме подминава, а на татамито не ме гледа в очите..."

Треньорът на каратистката Ангел Ленков пък изрази задоволство от коректното съдийство, въпреки че публикува в залата изцяло подкрепяла украинката.

В момента Ивет е 7-ма в олимпийската ранглиста за Токио 2020.

Снимка: БОК, Костадин Андонов

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Красимира Станкова

Този уебсайт използва "бисквитки"