10 арестувани при спецакция в Гулянци

10 души са арестувани при спецакция срещу битовата престъпност в община Гулянци. Тя е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура – Плевен, съобщиха от ОД на МВР.

Специализираната операция за противодействие на конвенционалната престъпност е проведена вчера на територията, обслужвана от  РУ - Гулянци. В хода на полицейските действия са проверени 17 автомобила и 31 човека. Съставени са 9 акта по ЗДвП, 3 - по ЗБЛД, 3 фиша по ЗДвП, връчени са 4 електронни фиша. Съставени са и 11 протокола за предупреждение на основание чл. 65, ал. 1 от ЗМВР.

По време на акцията полицаи проверили четирима, заподозрени в извършването на кражба в село Ленково – на 29, на 34, на 27 и на 31 години, местни жители. В дома на 31-годишния са установени ел. мотор и самоделно направен електрожен. Вещите са предадени и предстои установяване на произхода им. Мъжете са задържани за срок до 24 часа.

При проверка в частен дом в село Гиген, собственост и обитаван от 62-годишен, мъжът доброволно предал газ-сигнален пистолет, кал. 9 мм, с липсваща монтирана преграда в цевта и пълнител към него с четири боеприпаса, върху три от които е установена интервенция - поставен оловен сърдечник в предна част. Притежателят е задържан за срок до 24 часа.

В рамките на спецоперацията са проверени и лица от активния криминален контингент, заподозрени в извършването на домова кражба на територията на град Гулянци. С полицейска мярка до 24 часа са задържани четирима местни жители – на 39, на 21, на 55 и на 22 години. В стая в частен дом в село Брест, собственост и обитаван от 53-годишен, е установена суха жълто-кафява тревиста маса - 0,795 кг, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн. Количеството е предадено доброволно, по случая е образувана преписка.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"