10 финалисти на „Мениджър на годината“

10 са финалистите, които ще се борят за титлата „Мениджър на годината“ 2020. За тринадесета поредна година конкурсът за висши мениджъри в България отличава лидерите, които създават, прилагат и утвърждават добри управленски практики с високи етични стандарти и обществена отговорност.

Финалисти в „Мениджър на годината“ 2020 са Владимир Спасов, Прокурист на „М+С Хидравлик” АД, Владислав Русев, Главен изпълнителен директор на Пенсионноосигурително дружество „Алианц България” АД, Джордж Маргонис, Генерален мениджър на „Филип Морис България” ЕООД, Димитър Гълъбов, Изпълнителен директор на „Съдърланд Глобъл Сървисиз България” ЕООД, Иван Чернев, Председател на УС на „Кауфланд България” ЕООД, Иво Куманов, Изпълнителен директор и управител на „НИК Електроникс” ООД, „НИК Смарт Машийнс” АД, „НИК Агро Сървис” ООД, Мариела Маджарова, Изпълнителен директор на „Телетек Електроникс” ЕАД, Милена Драгийска, Главен изпълнителен директор на „Лидл България” ЕООД, Николай Николов, Управител на „Уърлд транспорт Оувърсийз България” ЕООД и Пламен Цеков, Съосновател и изпълнителен директор на Scalefocus.

Три от компаниите, финалисти, оперират в сектор „Технологии“, от сектор „Търговия на дребно“ компаниите са две, във финалната десетка попада и по една компания-представител на секторите: „Машиностроене“, „Небанков финансов сектор“, „Аутсорсинг“, „Потребителски стоки“ и „Транспорт и логистика“

Третият етап, който е и финален от надпреварата, дава 10% от общата тежест на окончателните оценки, по които става класирането за титлата. С най-висока тежест са финансовите резултати – 50% и въведените добри корпоративни практики – 40%, измерени в досегашните етапи. Приходите за 2019 г. на управляваните от финалистите компании сумарно са близо 3,5 млрд. лева., а общият брой служители, които осигуряват, са 14 415 спрямо 4937 осигурени лица в компаниите, управлявани от миналогодишните финалисти.

Тази година над 40 кандидати от 14 водещи сектора на икономиката подадоха документи за конкурса. 33 от тях преминаха във втори кръг, от който бяха излъчени и 10-те финалисти. Общият приход на управляваните от 33-мата участници във втори кръг компании за миналата година е 6,130 958 млрд. лв. Отчетеният среден ръст в приходите спрямо 2018 г. е 15,74%. Сумарно наетите в тези компании хора са 31 129.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Катерина Ковачева

Този уебсайт използва "бисквитки"