1000 лв. глоба за бракониер с вила на яз. "Тича"

Инспектори от Агенцията по рибарство изловиха на язовир "Тича" бракониер, който извършвал риболов с харпун самоделка от вила за сено. Наложена му е 1000 лв. санкция. Известният нарушител Ш.Ш. я обжалвал пред съда, но две инстанции потвърждават глобата. Последното решение на Административния съд в Шумен е окончателно.

Засечката станала на 24 април м.г. посред бял ден, когато инспекторите забелязали, че двама мъже с преправена вила извършвали риболов в язовира, на Ивановския ръкав. Щом бракониерите ги забелязали, хвърлили харпуна и избягали към с.Сушина, като зарязали и автомобила си. Инспекторите безпогрешно разпознали Ш.Ш., защото бил от известна фамилия нарушители. С помощта на полицията било установено, че изоставеният автомобил се води на майката на бракониера. Открили го и му съставали два акта - за забраната на любителски риболов с харпун и за препятстване на проверка. Нарушителят вписал възражение, че е закъсал с колата си до язовира и не е носил никаква вила със себе си. То не е уважено и се стигнало до наказателно постановление. И съдът не е хванал вяра на това твърдение.

Магистратите подчертават в решението си, че нарушението е извършено в период на абсолютна забрана на риболова, заради размножителен период, а това обосновава дори по-високата степен на обществена опасност на деянието.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"