14 двойки са избрали изнесен ритуал за брак в Търново

Общо 52 700 лв. е внесло дружество „Обредни дейности” в общинската хазна на Велико Търново през миналата година. Постъпленията от такса „откупуване право на ползване на гробни места” са с 37 170 лв. повече от 2015 г. Общинската фирма, е в ожесточена конкуренция в частните погребални агенции, като делът на организираните погребения през изминалата година е 42% на 58% в полза на частниците. „Доста е обезпокоителна тенденцията за намаляване на пазарния дял на дружеството в резултат на агресивната политика на някои частни погребални агенции. Същата е ситуацията и при радостните обреди”, се казва в отчета на ръководството на дружеството.

Затова през настоящата година ще се акцентира на така наречения „изнесен ритуал” при сключването на брак. През 2016 г. той е бил предпочетен от 14 двойки, а местата, на които е извършен ритуала, са паметника на Асеневци, вип площадката „Звук и светлина” и в музейни обекти.

394 000 лв. са планираните разходи на „Обредни дейности” ЕООД за 2017 г., а планираната печалба се равнява на 6000 лв. В края на 2015 г. дружеството е взело заем от Общинската агенция за приватизация от 30 000 лв. за закупуване на комбиниран багер. Към момента заемът е погасен на 50 %.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"