15-годишен пиян младеж е задържан за шофиране без книжка и бягство от полицията в Кнежа

15-годишен пиян младеж е задържан за шофиране без книжка и бягство от полицията в Кнежа. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Вчера около 1.00 часа на улица в Кнежа служители на автопатрул подали светлинен и звуков сигнал за спиране към водача на лек автомобил „Ауди А6“. Шофьорът обаче продължил движението, като спирал колата, за да бъде доближен от патрула, след което форсирал двигателя и потеглял отново.

За преустановяване на дръзките действия на нарушителя единият от полицаите произвел два изстрела със стоп патрони - единият безопасна посока, а другият - към задната броня под задния капак на лекия автомобил. Няма пострадали.

Колата била спряна, но водачът отказал да излезе. При опит да бъде изведен, той оказал съпротива, а след задържането не пожелал да се представи. В хода на извършената проверка е установена самоличността му – 15-годишен местен жител.

Задържан е за срок до 24 часа. Проба с техническо средство показала, че е седнал зад волана след употреба на алкохол. За случая е уведомена Районната прокуратура и е образувано бързо производство. Продължава работа разследващ полицай и екип на РУ - Кнежа.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"