17 000 лева глоба за фирмата, която не изчисти "Цариградско шосе" от снега

17 000 лева ще бъде глобена фирмата, която не почисти добре във вторник бул. "Цариградско шосе" в София, обяви кметът Йорданка Фандъкова.

Обстановката в столицата е тежка, но се прави всичко възможно да бъдат почистени от снега и да бъдат обработени срещу заледяване трасетата на градския транспорт, увери тя.

"Това не е обичайната зимна обстановка, при която просто се създава организация и се работи. Непрекъснати усилия се полагат за поддръжка на основните улици, булеварди, трасетата на градския транспорт. Продължават да полагат усилия за подходите към детски градини и училища. За малките улици, освен ниските температури и заледяването, голямо затруднение са и спрените, паркирани автомобили", каза столичният градоначалник.

От няколко дни се извършват обработки на улиците с калиеви и магнезиеви соли, а не с натриеви, защото те замръзват, обясни още Йорданка Фандъкова. Наличните соли обаче започват да се изчерпват.

"Вчера имах такъв случай, при който търсих съдействието и на държавните органи, за да могат да се придвижат камионите с допълнителни соли за фирмите, ангажирани с почистването", каза кметът.

 

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"