17 години затвор за убиец на пастир

Втората инстанция увеличи с 2 години наказанието на подсъдимия

17 години затвор получи от Варненския апелативен съд убиец на пастир. Престъплението е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. За него окръжните магистрати дадоха 15 г. затвор на Дончо Д. И той, и прокуратурата не бяха доволни от решението, но на втора инстанция наказанието бе увеличено с 2 години, а присъдените обезщетения от 80 000 лв. за майката на жертвата и 40 000 лв. - за сестра му, бяха потвърдени.

Зверството Дончо извършил на 17 май 2020 г. пред семейното стопанството в с. Горен Чифлик. Там страдащият от лека умствена изостаналост Ахмед отглеждал овцете на фамилията. След полунощ Дончо решил да нощува в пристройката. Поискал от пастира цигара, но получил отказ, придружен с ругатня. Вбесил се и пребил пастира с юмруци, ритници и удари с дървена летва. След като се уморил, оставил окървавения мъж в канавката и легнал да спи. Когато се събудил, снимал жертвата, изпратил кадри на приятели и повикал Спешна помощ, като се опитал да заблуди властите, че е намерил Ахмед в безпомощно състояние.  

Заради вулгарността, жестокостта и високата обществена опасност на престъплението, извършено спрямо психично незрял човек, магистратите прецениха, че трябва да увеличат ефективното наказание на подсъдимия. Решението подлежи на касационна проверка пред Върховния касационен съд.      

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Даниела Фархи

Този уебсайт използва "бисквитки"