33 000 лв. от Община Пловдив спасиха фестивала "Двама са малко - трима са много"

С 33 000 лв. от бюджета на Община Пловдив ще бъде организирано 22-ото издание на Международния куклено-театрален фестивал "Двама са малко - трима са много" от 2 до 6 септември в града под тепетата.

8000 лв. от тази сума е за създаването на премиерния спектакъл "Дама Пика", с който се поставя начало на 70-ия юбилеен сезон на Държавен куклен театър-Пловдив и с който ще бъде открит международният фестивал.

"През тази година сме подготвили 46 събития - от тях 15 спектакъла в зала, 30 прояви на открито и една изложба с въздействащи снимки и стари кукли от времето на създаването на театъра до днес. Програмата на фестивала пък включва най-доброто от куклената миниатюра у нас, както и великолепни гостуващи спектакли от Испания, САЩ, Италия, Гърция, Израел, Словения, Литва, Украйна и Португалия", разкри Виктор Бойчев, директор на Държавен куклен театър-Пловдив и на "Двама са малко - трима са много".

"Богата програма на фестивала включва спектакли, концерти, циркови изпълнения, марионетни и импровизационните етюди,  зрелищни и искрени моменти на непосредствено общуване с публиката. Не е преувеличено, ако кажем за Пловдив, че градът е сцена!", коментира Амелия Гешева, ресорният за културата зам.-кмет на Пловдив.

Официалното закриване на фестивала ще е на 6 септември в 21.30 часа на сцената на Държавния куклен театър, където журито ще присъди наградите на фестивала - бронзови статуетки от скулптора Васил Маргаритов, придружени от парични премии и допълнителни награди от партньорски организации.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"