19 нови случаи на коронавирус, общо стават 541

21 са вече жертвите на заразата у нас

19 нови случаи на коронавирус са регистрирани за 24 часа в страната ни. Шестима от тях са настанени в болница. Така общият брой на заразените у нас става 541.

15 от случаите са в София - в "Пирогов" има един, в Инфекциозна болница са двама, в Център за бърза медицинска помощ са 6 от изследвани 85 служители, в центъра за бърза медицинска помощ на ВМА има един.

В Благоевград, Стара Загора, Хасково и Смолян има по един нов случай.

295 проби общо са направени през вчерашния ден.

30 вече са заразените медици. Лекари са 17 от тях, медицински сестри - 8, друг болничен персонал - 5.

Двама души са починали през изминалото денонощие от Covid-19, като единият от тях е обявен тази сутрин - 72-годишен мъж от Пещера, който е лекуван дълго време. Общо жертвите на епидемията в страната ни стават 21 човека.

От обявените вчера от здравното министерство близо 16 000 направени тестове за Covid-19 в страната, около 100 са повторни, обясни председателят на националния щаб ген-майор Венцислав Мутафчийски.

По информация на българските дипломати по света, в Северна Италия има близо 10 заразени български граждани и непотвърдена информация за един починал, каза той. Тези дни стана ясно, че в Лондон е починал наш сънародник на 31 години.

„Не правим гръмки изказвания засега. Най-вероятно пикът на коронавируса в страната ще бъде около Великден. Основната ни мисъл е не само справянето със сегашната ситуация, която е много динамична и усилията са съсредоточени нататък, но се мисли и как ще се излиза от тази ситуация“, посочи Мутафчийски.

„Засега вълната е Европа и света е една. Единствено в Азия се наблюдава тенденция на ново покачване на заболеваемостта, което е тревожно и наблюдаваме ситуацията там“, добави той.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"