19-годишният доброволец, пострадал докато гаси пожар в Сакар планина, още е в рисково състояние

В момента, в който се възстанови, той ще има нужда от нашата помощ. Да бъдем до него и да му покажем колко много го обичаме. Светле, чакаме те. Молим се за теб. Това споделя Стамен Бояджиев, който е най-добрият приятел на 19-годишния доброволец, който пострада при борбата с огъня в Сакар планина. Двамата се запознават покрай футбола.

19-годишният Светослав е треньор по футбол на деца в Свиленград, родени през 2014 и 2019 година. Тренира и момичета.

„Грижи се за пчели, иска да помага на природата. Всичко това показва защо е бил там и защо това се е случило. Искал е да помогне", коментира Стамен пред NOVA. 

Дни преди инцидента, Светльо сбъдва мечтата си. Приет е в катедра „Футбол" в НСА, разказва треньорът му.

Близките му казват, че засега няма нужда от дарения. Мечтаят обаче той да има възможност да учи в НСА, след като се възстанови.

„Има дарена кръв. Нека да оставим докторите да си свършат работата", призова директорът на ДЮШ ФК Свиленград Емил Овчаров.

„Още е в рисково състояние. Мина първата фаза, която е най-опасна. Светослав остава в рисково състояние, не можем да кажем докога ще продължи това нещо. Претърпя две операции. Ако всичко е наред, му предстоят още", коментира доц. д-р Елеан Зънзов, началник на Клиниката по възстановителна хирургия, УМБАЛ „Свети Георги".

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"