20 млн. лв струва уличното осветление на София за 2018 г.

Днес започна ремонт на бул. "Монтевидео"

Около 20 млн. лв. струва уличното осветление на София за 2018 г., съобщи столичният зам.-кмет Евгени Крусев. От тях 8 млн.лв. са вложени в модернизиране и изграждане на улично осветление. 5 млн.лв. са за абонамент по големите булеварди, който представлява поддръжка от страна на фирми. Около 7 млн.лв. пък отиват за електроенергия.

100 стълба са сменени от началото на годината. 1000 осветителни тела са смененени с лед тела, като целта за 2018 г. е около 300 хил. спестени мегават/часа енергия, което са спестени 80 хил.лв. годишно. Икономисаната сума ще отиде за изграждането на осветление там, където няма.

В момента се подновява улично осветление на "Симеоновско шосе", където Крусев провери монтажните дейности. Не всички стълбове се подменят, а само опасните и ударените при катастрофи. Подмени се правят и по бул. "Христофор Колумб", по обществено значими проекти като градинки или пространства пред училища и здравни заведения. Предстои работа по уличното осветление около 25 поликлиника в "Младост". Най-големият обект, където ще се работи по уличното осветление е надлеза "Надежда". Там осветлението не е подменяно от строежа на надлеза. Това лято там ще бъдат поставени 27 стълба и лед осветление.

За планираните подобни дейности в "Люлин" общината влага половин милион лева. Ще се работи по бул. "Джавахарлал Неру", ул."Захари Стоянов", ул. "Луи Пастьор".

Сменено е осветлението на бул. "Възкресение" в кв."Красна поляна", ще бъде сменено по бул. "Константин Величков". В момента по бул. "К. Величков" се строи първото в София скоростно трасе, където ще се движат и трамваи и автобуси. Двата вида транспорт ще имат общи спирки. Направен е първият перон.

Днес приключи ремонтът на бул. "Тодор Каблешков" и започна този на бул. "Монтевидео" между ул. "Боряна" и бул."Н. Петков". Според графика на строителството на метростанцията на бул. "Монтевидео" ще бъде завършен и участъкът около ул. 763. Цената на бул."Монтевидео" е 8 млн.лв., а за споменатите два етапа-

1 млн. лв.

В понеделник започна и ремонт на бул. "Левски". В зависимост от метеорологичните условия или последния уикенд на юли, или първият на август, булевардът ще бъде цялостно затворен от ул."Граф Игнатиев" до Ректората на СУ "Св. Климент Охридски". Там за 16 часа ще се полага асфалт.

В края на месеца ще приключи ремонтът на ул."Солунска" между бул. "Витоша" и ул. "Христо Белчев".

"Топлофикация" пък планира да постави колектор на ул. "Оборище".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Таня Дачева

Този уебсайт използва "бисквитки"