Райнов титуляр срещу Саудитска Арабия

Полузащитникът на „Берое“ Мартин Райнов ще направи дебют като титуляр в националния отбор на България. Халфът записа първи минути с екипа на „лъвовете“ при загубата от Швеция с 0:3, а след това и при равенството 1:1 с Люксембург в последната световна квалификация, но като резерва.

Селекционерът на тима Петър Хубчев няма въпросителни около стартовия състав. Под рамката ще застане Пламен Илиев, а в защита ще си партнират опитните Васил Божиков и Николай Бодуров. Другото любопитно решение е свързано с поста десен бек, който ще бъде изпълняван от Михаил Александров, но традиционно е крило. Играчът на „Арсенал“ (Тула) се завръща в представителния отбор след повече от година пауза. От другата страна на защитата ще започне Антон Недялков от ЦСКА. Освен Райнов в средата на терена ще действат още Симеон Славчев и Георги Костадинов. Атаката ще бъде водена от Ивелин Попов, подпомаган от фланговите футболисти Тодор Неделев и Спас Делев.

Делегацията на „лъвовете“ е предвождана от президента Борислав Михайлов и вицепрезидентите Атанас Фурнаджиев и Йордан Лечков. Михаил Касабов отсъства, тъй като е делегат на УЕФА на младежки турнир в Анталия. Ивайло Йорданов, легендарният бивш играч на „Спортинг“ и герой от САЩ 94, също е с тима в Португалия. Двубоят е днес от 19 часа.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"