24 станаха случаите на COVID-19 в област Разград

В областната болница са 4 пациенти, има и 1 в Русе

С новооткритите 4, заразените с COVID-19 в област Разград вече са 24. Трима, от потвърдените в сряда с положителни проби, са в лечебни заведения. Четвъртият е без симптоми и е под домашна карантина. Това става ясно от информация на областната управа в Разград, която пък обобщава данните от Регионалната здравна инспекция.

От инспекцията съобщават, че се извършва пълна дезинфекция на болниците в Исперих и Разград. Във всяка от тях за денонощие има затворено по едно отделение, в което е имало установен случай на пациент с коронавирус.  

Сред новите четири случая е 54-годишен мъж от град Разград, който е потърсил помощ в болница в Русе и е приет за лечение там. 69-годишна жена, също от областния град Разград, е била лекувана в отделението по гастроентерология на местната болница от понеделник. След потвърждаване на вируса е преместена в инфекциозното. Там е приета и 73-годишна жена от град Исперих. Тя е лекувана в общинската болница в града си, във вътрешното отделение. И при нея, след положителен тест, се е наложило преместване в инфекциозното отделение на болницата в Разград. Така в областната лечебница сега има 4 пациенти с коронавирус.  Две жени бяха приети миналата седмица, тази още две. Най-тежко е състоянието на възрастна пациентка от миналата седмица. Тя е с множеството придружаващи заболявания и е интубирана.

Извън болница, под домашна карантина, е 64-годишна жена от село Ясеновец, която се явява  четвъртият потвърден случай сега. Тя няма симптоми.  

Към момента от РЗИ са установели 20 контактни лица на новите заразени и продължават епидемиологичното проучване. Взети са проби на пациентите и медицинския персонал от отделенията, където има потвърдени проби на пациенти.

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Антоанета Марчева, кореспондент на "Труд" в Търговище и Разград

Този уебсайт използва "бисквитки"