25 г. затвор за двойно убийство

Драгомир Драгомиров се призна за виновен и помоли за снизхождение

Присъдата не е окончателна

Присъда от 25 г. затвор получи строителният предприемач Драгомир Драгомиров, който на 18 май 2017 г. застреля двама инвеститори и рани трети след скандал за неуредени сметки. Вчера той призна изцяло вината си, делото срещу него мина по съкратена процедура и приключи само за един ден в Софийския градски съд. Съдия Ралица Манолова посочи, че според съдебния Драгомиров трябва да лежи доживот, но съкратената процедура задължава наказанието да се намали с 1/3.

На 18 май м.г. Драгомиров застреля с по два куршума Стойка Мишева и Вячеслав Коев след скандал в офиса на инвеститорската фирма в столичния кв. “Витоша” заради неплатени суми. Със законния си пистолет “Берета” ранил и сина на Мишева – Станимир Михайлов, но лекарите спасили живота му.

“Моля за снизхождение”, обърна се Драгомиров към съда преди да чуе присъдата си. Той обясни, че е строител от 1989 г., правил ремонт на Съдебната палата и построил много сгради. “Те отказаха да ми платят не само за тази сграда, но и за предишен строеж. Почерних живота на тези хора и на своето семейство”, оправда се Драгомиров. Присъдата не е окончателна.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"