26-годишен сириец е задържан за нападението с нож в Солинген

Проверяват го за връзки с "Ислямска държава"

Задържаният за нападението с нож в западния германски град Солинген, при което бяха убити трима души, а осем бяха ранени, е 26-годишен сириец, съобщиха властите рано тази сутрин, цитирани от Ройтерс.

Той се е предал сам и е признал престъплението, съобщиха в съвместно изявление полицията и прокуратурата в Дюселдорф.

„Участието на това лице (в нападението) в момента се разследва интензивно“, казаха те.

Тези подробности дават донякъде по-пълна картина след съобщението, направено късно снощи от държавен служител, който обяви по германската телевизия ареста на мъжа, когото властите издирваха в продължение на 24 часа след нападението, отбелязва Ройтерс.

Нападението, за което „Ислямска държава“ пое отговорност, беше извършено в петък вечерта по време на фестивал за честване на 650-годишнината от създаването на града.

В изявление в канала си в „Телеграм“ вчера „Ислямска държава“ описа мъжа, за който се предполага, че е извършител на атаката като свой „войник“. „Той извърши нападението, за да отмъсти за мюсюлманите в Палестина и навсякъде (по света)“, пише терористичната организация.

Говорителка на германската прокуратура каза, че се води разследване по подозрение за принадлежност към „Ислямска държава“ на заподозрения, който се предаде сам в полицията. 

Премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия Хендрик Вуст вчера описа нападението като „терористичен акт“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от

Този уебсайт използва "бисквитки"