Манфред Вебер призова Орбан да се извини на Юнкер

Лидерът на Европейската народна партия (ЕНП) в Европарламента Манфред Вебер призова унгарския премиер Виктор Орбан да се извини на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и да прекрати антиевропейската кампания в страната си, съобщава "Политико".

 

 

Думите му идват само ден, след като партии членки на ЕНП официално поискаха формацията на Орбан, Фидес, да бъде изключена от политическото семейство. "Със своите изказвания Орбан сериозно навреди на ЕНП. Очаквам от него да се извини и да прекрати всякакви негативни кампании", коментира ситуацията Вебер.

Миналият месец унграският премиер предприе кампания срещу председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер и американския милиардер от унгарски произход Джордж Сорос. Той ги обвини, че заедно с Брюксел, разработват имиграционна кампания, която е в ущърб на Будапеща.

"Виктор Орбан се движи в грешната посока от политическа гледна точка. В поведението си и в начина, по който се опитва да навреди на демокрацията, той все повече започва да прилича на италианския си колега Матео Салвини", смята Вебер.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"