33 катастрофи със 7 ранени за седмица по пътищата на Великотърновска област

На територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР във Велико Търново само за седмица са регистрирани 33 пътно транспортни произшествия. Шест от тях са тежки, със 7 ранени, но за щастие загинали няма. Установени са 7 водачи, седнали зад волана, след употреба на алкохол. Четирима от тях са с над 1,2 промила. Засечени са двама водачи, употребил наркотични вещества и 12 неправоспособни. Един шофьор е отказал проба за наркотични вещества.

Съставени са 187 акта и са наложени 833 глоби по фиш. Изготвени са 417 електронни фиша.

Това оповести на брифинг началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР главен инспектор Радостин Върбанов.

"Изпратени са 11 сигнални писма до собственици на пътища за отстраняване на нередности, както и 5 становища по проекти за постоянна и временна организация на движението в различни проблемни участъци, са изпратили служители на „Пътна полиция“ във Велико Търново през изминалата седмица. За периода са били обслужени 1 172 граждани и са проведени 4 беседи по пътна безопасност в учебни заведения на територията на областта. През настоящата седмица са предвидени 3 лекции в училища", информира главен инспектор Радостин Върбанов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, "Труд news", Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"