3475 долара за наем на жилище в Ню Йорк

Заплатите нарастват по-бавно от наемите

Достъпни са 4,4% от домовете

Средната заплата на жителите на Ню Йорк, САЩ им позволява да дават за наем на жилище по 2216 долара на месец, без да харчат за дома си над 30% от доходите си, показва доклад, цитиран от агенция за недвижими имоти. Това означава, че средностатистическите работещи хора могат да си позволят само 4,4% от жилищата под наем на пазара, без да преминат прага на достъпност.

В Ню Йорк, както и в останалата част на САЩ, заплатите растат по-бавно от наемите на жилищата. Средният размер на наемите в Ню Йорк е достигнал 3475 долара. Недостигът на жилища в града също е нараснал до над 380 хил. жилища, който надвишава този в Сан Франциско, Чикаго и Бостън, взети заедно.

Кризата с достъпността на жилищата в града засяга най-много служителите в сектори от съществено значение. Тези в здравните грижи, готвенето на храна и транспортните услуги печелят под 70 хил. долара годишно, което означава, че могат да плащат без притеснения само за 1% от апартаментите в Ню Йорк. Дори учителите, които печелят повече, могат да си позволят само 35% от жилищата под наем на пазара. „Харченето на повече пари за наеми оставя по-голяма дупка в бюджетите на наемателите и затруднява спестяването за дългосрочни цели като първоначална вноска за жилище. Но много нюйоркчани нямат избор“, пишат авторите на доклада.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"