4 години хаос, всички да си взимат отпуска, зове Борисов (обзор)

Почивката - да няма обвинения в политическа намеса, предложи иронично бившият премиер

Енергийното острие на ГЕРБ Делян Добрев запази мълчание относно акциите в “Булгартрансгаз”

Лидерът на ГЕРБ: Станах кмет, когато се опълчих на Вълка

Каквото знаете вие, това знам и аз”. Така лаконично коментира акциите във фирми на бизнесмена Румен Гайтански-Вълка и в държавния газопреносен оператор “Булгартрансгаз” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Аз станах кмет, когато се опълчих срещу него (Румен Гайтански с прякор Вълка, държащ основните договори за чистотата в София, докато през 2006 тогава новоизбраният кмет на София Бойко Борисов не ги прекрати - бел. ред.), отсече той.

Вече 4-та година хаосът продължава без правителства, констатира огорчен Борисов. “И който каквото и да направи в тези служби - в МВР и прокуратура, и в следствие, може да бъде обвинен в политическа поръчка. Сега отново сме в избори, когато излизаме във ваканция парламентът или в предизборна кампания, може би в България всички трябва да излизат във ваканция - и прокурори, и съдии, и да чакат какво ще стане, за да не ги обвинят в политическа поръчка”, каза бившият премиер.

А относно казуса с “Булгартрансгаз” той отсече - там нямал “хептен” понятие какво и защо се случва. “Мога да говоря само колко е важно разширяването на “Чирен”. Защото в последните 4 години нямаме никаква касация за това, какво е ставало, за да може да ви отговоря”, каза Борисов.

Попитан от “Труд news” за повече подробности, които все пак да даде и енергийният експерт на ГЕРБ и бивш ресорен министър Делян Добрев, който седеше зад Борисов по време на брифинга му в кулоарите на Партийния дом, лидерът на ГЕРБ символично се оттегли, давайки думата на колегата си. Който обаче също бе лаконичен - “нямам друга информация”.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Иван Гергов

Този уебсайт използва "бисквитки"