40 000 души събра фестивалът в Деня на Варна

Chambao закриват VARNA BREEZE by EXIT в неделя

Около 40 000 души събра на поляните около Пантеона грандиозният първи концерт от фестивала VARNA BREEZE by EXIT в Деня на Варна - 15 август.  На две сцени най-големите си хитове на живо изпълниха Gipsy Kings, Dire Straits Legacy, Stereo MC’s, Saké Entertainment, 100 KILA и DARA.

Фестивалът откри кметът Благомир Коцев, който обяви, че това е начало на традиция, която ще постави Варна на картата на европейските фестивални градове. Часове наред малки и големи аплодираха любимите си изпълнители, а в полунощ от Първа буна бе дадено началото на традиционната празнична заря.

Опасенията на мнозина, че мащабното музикално събитие ще замърси парка, не се сбъднаха. Сутринта цялата зона и прилежащите алеи бяха почистени. От общината отчетоха, че първата фестивална вечер е преминала без инциденти. С опазване на обществения ред на 4-дневния безплатен музикален форум са ангажирани Общинска полиция и частна охранителна фирма. На обособени КПП се проверява личния багаж на посетителите. За да се игнорира опасността от вандалски прояви, Пантеонът е обезопасен със защитна ограда. 

VARNA BREEZE by EXIT продължава до неделя на малката сцена, която е насочена изцяло към морето, за да не се смущава нощния покой на жителите на околните квартали. Финалният концерт на 18 август ще е на испанска фламенко чил група Chambao.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Даниела Фархи, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"